30 Ekim 2010 Cumartesi

Joseph Kamwendo

Ülke: Malavi
Doğum Tarihi: 23 Ekim 1986
Mevki: Sağ Bek, Sağ Açık
Takım: Orlando Pirates

Joseph Kamwendo, Türkiye'ye gelse başarılı olacağını düşündüğüm topçulardan. Türkiye dediysem, Bank Asya ligi tabi ki. Kısa boylu ve çok hızlı bir oyuncu. En öne çıkan özelliği mücadeleci yapısı, tartışmasız.

Kamwendo, futbola doğduğu yerin takımı olan MTL Wanderers'ta başladı. Bu takımda Malavi liginin altını üstüne getirdi, kibar tabirle. Oradan, bir gömlek daha iyi bir lig olan Zimbabwe ligine, CAPS United takımına gitti. Burada da çok başarılı olunca, Avrupa'nın dikkatini çekti. Tipik bir Danimarka ligi transferi olarak, Nordsjælland takımıyla 2005-06 yılında anlaştı. Belki genç oluşu, belki yetersiz oluşu nedeniyle fazla tutunamadı Avrupa'da. 16 maçta 4 gol attı ancak performansı yeterli bulunmadı ve futbola başladığı MTL'ye geri döndü. 

2007'de Afrika'nın tartışmasız en iyi ligi olan Güney Afrika liginin en iyi takımlarından Orlando Pirates'a gitti. İlk maçında Tottenham Hotspur'e hazırlık maçında şık bir gol attı ancak devamını fazla getiremedi. 3 sezonda sakatlıklarla boğuştu ve sadece 33 maç oynayabildi. 2010 başında da Vasco da Gama'ya kiralandı. 

Şu ana kadar 36 kez Malavi milli formasını sırtına geçiren Kamwendo'nun hala kendisinden beklenen çıkışı gerçekleştirme süresi var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder