29 Ekim 2010 Cuma

Tomas Repka

 
Ülke: Çek Cumhuriyeti
Doğum Tarihi: 2 Ocak 1974
Mevki: Stoper
Takım: Sparta Prague

Tomas Repka, tecrübe ve hırs abidesi adeta. Klişe olacak ama şarap gibi, yaşlandıkça değerleniyor, daha çok seviliyor. Şu an çöküşteki Sparta Prag'ın simgesi olan topçu.

1990 yılında 16 yaşındayken Banik Ostrava tarafından keşfedildi. 1995'e kadar Ostrava'da oynadı, sonra ülkenin o zamanlar tek büyüğü Sparta Prague'a transfer oldu. Anında formayı kaptı, 3 yılda 82 maça çıktı, 5'i kafa 6 gol attı. Taraftara kendini sevdirdi ve başarılı futbolununun ünü ülke sınırları içinde kalmadı elbette. Stoper cenneti İtalya'nın kalburüstü takımlarından Fiorentina'nın dikkatini çekti. 1998 yılında Fiorentina'yla sözleşme imzaladı.

Mor Menekşeler'de istikrarlı performansını sürdürdü. Orada da 3 yıl oynadı, 89 maça çıktı. Hırslı ve sağlam görünümüyle Premier League takımlarının dikkatini çekmesi de uzun sürmedi. 2001 yılında o dönem için hiç de az bir rakam olmayan 5,5 milyon pound'a West Ham United'a transfer oldu. Henüz ilk maçında kırmızı kart görerek tartışmalara yol açsa da, Repka'nın kendisini kanıtlaması pek de zor olmadı. İlk sezonunda West Ham inişi çıkışlı bir performans gösteriyor derken Utd küme düştü. Repka'nın asıl çıkışı da Championship'te oldu. Müthiş performansıyla West Ham taraftarının tam anlamıyla sevgilisi haline geldi. 2006'da, 32 yaşında kulüpten ayrılırken gözyaşları içindeydi.

Sparta Prague'a geri döndü ve hırsına kurban olunası Tomas Repka, kariyerinin son günlerini ülkesinde geçiriyor. Hoş bu performansla 45 yaşında kadar oynar, orası ayrı. Hırslı, hırslı dedik, şunu da ekleyeyim; Tomas baba kariyerinde tam 17 kırmızı kart görmüş...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder