30 Ekim 2010 Cumartesi

Djiby Fall

Ülke: Senegal
Doğum Tarihi: 20 Nisan 1985
Mevki: Forvet
Takım: Molde FK

Baye Djiby Fall, iki cins Afrikalı forvet tipinden biri. Biri pırpır, çabuk oyuncular, diğerleri de güçlü fizikli ağır oyuncular. Fall ikinci tip topçulardan. 1,86 boyunda 90 kiloda ve tam bir aygır. Drogba'nın iki gömlek küçüğü diyebiliriz.

Senegal'de doğup futbola orada başladı. Auxerre scoutları tarafından keşfedilerek Fransa'ya getirildi. Beklenen gelişmeyi sağlayamayınca Auxerre onla yolları ayırdı ve o da Fransa Amatör Ligi takımlarından AS Vitré'yle anlaştı. 16 maçta 8 gol attı. Sonrasında asıl çıkış yapacağı takım olan Danimarka'nın Randers takımına gitti. 2006-07 sezonunda 26 golle takımın en golcü oyuncusu oldu. Katar Ligi'nin iddialı takımlarından Al-Ain'e transfer oldu ve belki de kariyerinin en büyük hatasını yaptı. Bütün sezon problemler ve sakatlıklarla cebelleşti ve 3 maç oynayabildi sadece. Ardından yine Danimarka'ya dönerek Odense BK'yla anlaştı. Yine başarılı bir performans göstererek 18 gol attı.

Fall'in en büyük sorunu istikrar. Odense'deki iyi performansı yine parayla saadet olan liglerden birinin, Rusya'nın ilgisi çekti. Lokomotiv Moskova'yla 3 yıllık sözleşme imzaladı, doğal olarak umduğunu bulamadı. 2009-10'da 11 maça çıktı, gol atamadı. Bu sezon için ise Norveç liginden Molde'ye kiralandı. İskandinav golcüsü Djiby Fall, Molde'de 25 maçta 14 golü var ve harika bir performansı var. Umarım aklı başına gelmiştir, artık istikrarlı bir kariyer çizgisi olması lazım.

Aslında tam ligimiz topçusu, iyi bir Anadolu takımında gol krallığına oynayabilir, Makukula gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder