29 Ekim 2010 Cuma

Max Gradel

Ülke: Fildişi Sahili
Doğum Tarihi: 30 Kasım 1987
Mevki: Kanat, Forvet
Takım: Leeds United

Zenci topçuları daima sevmişimdir. Ama hem yetenekli hem zeki siyahi oyuncu az bulunur. Gradel de yetenekli ama beyinsiz kitleden. 17 yaşındayken Fildişi'nin bağırından kopan Max Gradel, İngiltere'ye geldi, denemeye katıldı ve Leicester City'nin ilgisini çekti. 2006 yılında profesyonel kontrat imzaladı.

İmzalar imzalamaz da alt lig takımlarından Bournemouth'a kiralandı. 2007-08 sezonunu orada geçirdi, 34 maçta 9 gol attı. Gelecek vaadettiğini kanıtladı. Leicester'a geri dönüşünü 9 Ağustos 2008'de yaptı ve ilk maçına çıktı, Milton KD'ı 2-0 yendikleri maçta bir asist yaparak "vay anasını" dedirtti. Bunun hemen ardından da 2012'ye kadar sözleşme yeniledi. İlginçtir, takımındaki ilk golünü de Milton'a karşı attı. Hem de uzatmalarda frikikten. Leicester o sezon Championship'e çıkmayı başardı ama Max, kulüpte yerini yeterince sağlamlaştırmış olamayacak ki, 2009-10 sezonu başında bir alt lig takımı Leeds United'a kiralandı.

Kiralandığı gibi ilk maçına çıktı. Tekniği ve hızıyla kısa sürede Leeds taraftarına kendini sevdirmeyi başardı. İkinci maçından sonra taraftarlar Leeds menajerine "Grayson sign him up!" diyerek kendisini takımda istedikleri mesajını verdiler. Nitekim başarılı futbolu devam etti ve LU Championship'e çıktı. Gradel de açıklanmayan bir bonservis bedeliyle Leeds United'la iki buçuk yıllık sözleşme imzaladı.

Şu ana kadar Leeds'le 25 maça çıktı 3 gol attı. Henüz milli takım forması giyemese de, 23 yaşındaki topçunun önü açık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder