30 Ekim 2010 Cumartesi

César Santin

Ülke: Brezilya
Doğum Tarihi: 24 Şubat 1981
Mevki: Forvet
Takım: FC Copenhagen

Cesar Santin, 29 yaşında çok yönlü ve versatil bir forvet. Kısa boyuna rağmen hem pivot santrafor, hem ikinci santrafor mevkilerinde oynayabiliyor. 

Brezilya'da kariyerine San Jose takımında başladı. Sırasıyla Gremio, Vitoria ve tekrar San Jose'de forma giydi. Çok fazla sivrilemedi ve sıradan bir görüntü çizdi Brezilya liginde. Çoğu kişinin göremediğini görmüş olacaklar ki, İsveç birinci liginin iyi takımdarından Kalmar FF onu 2004'te renklerine bağladı. Kalmar henüz o sezon birinci lgie çıkmıştı ve çıkış arıyordu. Santin de tam onların aradığı santrafor olacaktı. Takımının en büyük yıldızlarındandı ve orta sıra takımı olması beklenen Kalmar'ı Avrupa kupalarına taşımayı başardı.

4 yıl oynadığı İsveç liginde 132 maça çıktı, 42 gol attı. Pek iyi bir rakam gibi gözükmeyebilir ama Kalmar taraftarının unutmayacağı topçulardan birisi oldu. Forvet seçimlerini her daim beğendiğim Copenhag, 2008'de onu transfer etti. Transfer döneminde FCK başkanı ligdeki en iyi kadroyu kuracaklarını iddia etmişti ancak transfer dönemi sonuna kadar iyi bir transfer yapamadı. Son dakikada Santin'i alması bir panik transferi olarak görüldü ancak sonuç hiç de öyle olmadı. İki sezonda Copenhag'da 70 maça çıkan Santin 32 gol attı.

Evet yetenekli bir oyuncu ama 29 yaşında. Bana göre Copenhag onun kariyerinin tavan noktası. Kalabildiği kadar Avrupa'da kalması gerekiyor. İyi topçu özünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder