3 Kasım 2010 Çarşamba

Ljubomir Fejsa

Ülke: Sırbistan
Doğum Tarihi: 14 Ağustos 1988
Mevki: Ön libero, orta saha
Takım: Partizan

Ljubomir Fejsa, sağlamlığı ve güçlü yapısıyla dikkat geçen 22 yaşındaki Partizan'lı futbolcu. Partizan'a ilk transfer olduğunda potansiyeli çok yüksekti ama beklenen çıkışı tam anlamıyla gösteremedi.

Fejsa profesyonel kariyerine 18 yaşında Hajduk Kula takımında başladı. Sırp SuperLiga'sında gösterdiği etkileyici performans, kısa sürede Partizan'ın ilgisini çekti. Kula'da 58 maçta 2 gol attı ve 2008-09 sezonu başında ülkenin en güçlü takımlarından FK Partizan'a transfer oldu. Yaklaşık 1 yıl Partizan'ın Fejsa'yı alacağı söylentileri vardı ve bu transferi neredeyse Sırp medyası yaptı.

Partizan'la tam 5 yıllık bir sözleşme imzaladı ve 5 numaralı forma ona verildi. Yani Partizan, Fejsa'nın başarılı olacağına emindi. Ki o da hayal kırıklığı yaratmadı. Kula'daki performansını bu kulüpte de devam ettirdi, hala bir adım daha atması bekleniyor. O adımı da atarsa, önemli bir lige transfer olabilir. 

2007-2010 yılları arasında Sırbistan U-21 takımında 23 kez oynadı, 2 gol attı. 24 Kasım 2007'deyken A milli takım formasını da bir kez Kazakistan'a karşı giydi ancak bir daha milli takıma seçilmeyi başaramadı.

Fejsa'nın artık kendisinden beklenen "yıldız" konumuna gelmesi zor gözüküyor ama Avrupa'da oynama potansiyeli fazlasıyla var, gidemezse yazık olur.

1 yorum: