25 Kasım 2010 Perşembe

Steffen Hofmann

  Ülke: Almanya
Doğum Tarihi: 9 Eylül 1980
Mevki: Orta Saha
Takım: Rapid Vienna

Steffen Hofmann için Rapid Vienna'nın Alex'i diyebiliriz. Almanya'nın amatör liglerinde top koştururken, Bayern Münih tarafından keşfedilip altyapıya 1997 yılında kazandırıldı. Paf takımla bir şampiyonluk yaşadı ve Bayern II takımında bir kaç şans buldu. Oradaki performansıyla 2001-02 sezonunda A takımla bir maça çıktı ancak orada tutunamadı.

Bayern, onu sonradan yıldızlaşacağı Rapid Vienna'e 2002-03 sezonunda yolladı. Gösterdiği performansla kısa sürede taraftarın sevgilisi olmayı başardı. 2005 yılında takımına lig tarihindeki otuz birinci şampiyonluğunu kazandırdı. Avusturya Ligi'nin Andreas Ivanschitz'le beraber en iyi orta saha oyuncusu olarak görülüyordu.

Sezon sonunda Hofmann Almanya'ya dönmeye karar verdi. 2005-06'da 1860 Münih'le gösterdiği felaket performans, onun için en iyi yerin Avusturya olduğunu gösterir nitelikteydi. 2006'da tekrar en iyi olduğu yere, Rapid'e geri döndü. Henüz ilk maçında sakatlanarak sezonun yarısını kaçırdı ama dönüşü mükemmel oldu. O zamandan beri Rapid'in kaptanı ve en kilit oyuncularından biri. 

Tekniksel özellikleri ve devamlılığı yüzünden taraftarlar ona "soccergod", futbol tanrısı lakabını taktı. 2008 yılında bir dakika bile kaçırmayarak inanılmaz bir rekora imza attı. Nam-ı-diğer futbol tanrısı, 30 yaşında ve ait olduğu yer olan Rapid'de futbol kariyerini sürdürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder