2 Kasım 2010 Salı

Václav Kadlec

Ülke: Çek Cumhuriyeti
Doğum Tarihi: 20 Mayıs 1992
Mevki: Forvet
Takım: Sparta Prague

Vaclav Kadlec, Çek Cumhuriyeti milli takımının gelecek için umutlu olmasının tek sebebi. Jan Koller ve Milan Baros jenerasyonunun yavaş yavaş etkisini kaybetmesi, Çek Cumhuriyeti futbolunun hızla düşeceği anlamına geliyordu bir süre öncesine kadar. Ta ki bu topçu ortaya çıkana dek...

Kadlec kariyerine 5 yaşında, Prag'ın bölgesel takımlarından Bohemians 1905'te başladı. 1997'den 2008'e kadar bu kulübün altyapısında oynadı. Böyle bir yeteneğin ülkenin en büyük takımına transfer olması beklenmedik bir olay değildi. 2008'de Sparta Prague onu kadrosuna kattı ve yeteneğiyle çok kısa bir sürede A takıma yükseldi. 16 yaşında Çek 1. liginde gol atarak bu ligin en genç golcüsü oldu.

Çek Cumhuriyeti U-17 takımında toplam 26 maça çıktı, 18 gol attı. Bu konuda da ayrı bir rekora imza attı. Arından sırasıyla U-18 ve U-19 takımlarında da oynadı. Bu takımlarda toplam 5 maça çıkıp 1 gol attı. Tabii ki genç takımlarda oynamayacaktı 21 yaşına kadar. 18 yaşında Çek Cumhuriyeti A takımına çağırıldı. İlk maçını Liechtenstein'a karşı oynadı ve gol attı. Çek milli takımının en genç gol atan oyuncusu oldu.

Tomas Rosicky ve Milan Baros'un ardından ülkesinin yeni yıldızı olmanın en büyük adayı. Geçen yaz Chelsea'nin onunla ilgilendiği yönünde haberler çıkmıştı. Ellerini çabuk tutarlarsa iyi olur, keza Vaclac Kadlec'in değeri her geçen gün katlanıyor.

Ayrıca bu arkadaş Football Manager oyununda da büyük yetenektir. İlgilenenlere duyurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder